Євросоюз розширив список санкцій для Венесуели

Читать на русском
Євросоюз розширив список санкцій для Венесуели, внісши до нього 11 чиновників і парламентарів за протидію опозиції на чолі з Хуаном Гуайдо.

Євросоюз розширив список санкцій для Венесуели, внісши до нього 11 чиновників і парламентарів за протидію опозиції на чолі з Хуаном Гуайдо.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеному 29 червня.

«Рада включила 11 офіційних осіб Венесуели до списку осіб, які підпадають під дію заборонних заходів, за їхні зусилля, спрямовані на підрив демократії та верховенства закону в Венесуелі. Ці особи несуть відповідальність, зокрема, за дії, що підривають демократичне функціонування Національної асамблеї шляхом позбавлення повноважень частини її членів, в тому числі її голови Хуана Гуайдо» - підкреслюється в документі.

Всього в чорному списку ЄС для Венесуели тепер перебувають 36 осіб. Щодо них діє заборона на в'їзд до Євросоюзу, а рахунки в європейських банках підлягають заморожуванню.

Нові санкції набудуть чинності 30 червня, коли поіменний список нових фігурантів буде опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, в кінці січня 2019 року в Венесуелі розпочалися масові протести проти чинного президента Ніколаса Мадуро. На тлі заворушень лідер опозиційного парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.

Раніше США посилили санкції проти нафтового сектора Венесуели.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: