Венесуела опинилася на порозі дефолту

Читать на русском
Венесуела, котра переживає глибоку економічну кризу, повинна до 13 листопада здійснити виплату кредиторам майже півтора мільярда доларів.

Венесуела, котра переживає глибоку економічну кризу, повинна до 13 листопада здійснити виплату кредиторам майже півтора мільярда доларів.

В іншому випадку країні загрожує дефолт.

Про це заявили в п'ятницю, 10 листопада, представники групи кредиторів, пише «Слово і Діло».   Вони зібралися в Нью-Йорку, щоб обговорити питання, чи можна розглядати прострочення у виплаті боргу державної нафтогазової компанії PDVSA розміром 1,2 мільярда доларів як його невиплату.

Поряд з цим боргом Каракас повинен заплатити кредиторам вже в п'ятницю 81 мільйон доларів, а в понеділок - ще 200 мільйонів. 2 листопада президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що уряд готовий виплатити 1,161 мільярда доларів, проте за тиждень гроші так і не надійшли на рахунки кредиторів.

Загальний обсяг зовнішнього боргу становить приблизно 155 мільярдів доларів. Уряд докладає активні зусилля щодо його реструктуризації. Для переговорів з цього питання влада в Каракасі запросила іноземних кредиторів на зустріч 13 листопада. Однак, як заявив сам Мадуро, ці переговори можна буде почати, лише, коли уряд поверне борг PDVSA.

Раніше стало відомо, що накопичена інфляція в Венесуелі до жовтня 2017 року сягнула 825%.

Нагадаємо, США запровадили нові санкції відносно Венесуели і її нафтових компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: