В Україні хочуть надавати пільги сферам культури і туризму

Читать на русском
Рада ухвалила за основу президентський законопроект номер 3851 про податкові пільги для сфери культури, туризму і креативних індустрій.
wikipedia.org

Верховна рада ухвалила за основу президентський законопроект №3851 про податкові пільги для сфери культури, туризму і креативних індустрій.

Рішення погодили під час сьогоднішнього засідання.

Уряд повернув Мінкультури 1 мільярд гривеньКабмін виділив Мінкультури 1 млрд грн на підтримку проєктів у сферах мистецтв, креативних індустрій і туризму.

Проєктом закону пропонується звільнити цільові культурні гранти від податку на прибуток для юридичних осіб і від податку на доходи фізичних осіб для громадян.

Гранти будуть надавати на безоплатній та безповоротній основі за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги.

У разі неповного використання такого гранту, суми якого не повернуті надавачу, або його нецільового використання, такі суми визнаються доходом і підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Також законом запроваджується знижена ставка податку на додану вартість у розмірі 7% для більшої доступності театральних вистав і концертів, виступів художніх колективів, артистів, а також виставок, кінематографічних прем'єр, екскурсій у музеях і зоопарках, культурних заходів тощо.

Таку ж знижену ставку пропонується застосовувати до доходів від показу фільмів в україномовній версії для сліпих і німих.

Крім того, з 1 січня 2023-го до 1 січня 2025 року закон пропонує звільнити від сплати ПДВ показ національних та іноземних фільмів, дубльованих і озвучених державною мовою на території України й адаптованих до україномовної версії.

Також до 1 січня 2023 року передбачається знижена ставка ПДВ у розмірі 7% до послуг готелів, мотелів, кемпінгів тощо

Нагадаємо, у серпні президент Володимир Зеленський доручив уряду розробити план щодо підтримки культури і туризму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: