День міста в Одесі та Дніпрі: правоохоронці відкрили кримінальні провадження

Читать на русском
Українські правоохоронці розслідуватимуть факт порушення карантинних обмежень в Одесі та Дніпрі під час святкування Дня міста.
Фото з відкритих джерел

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантину в Одесі та Дніпрі під час святкування Дня міста.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

У повідомленні зазначається, що на святкуванні Дня міста в Одесі та Дніпрі зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм. За цим фактом порушено кримінальне провадження, триває розслідування.

Також правоохоронці повідомили, що організатори свят мають понести адміністративне покарання у розмірі 170 тисяч гривень.

У разі ж, якщо епідеміологічне розслідування встановить причинно-наслідковий зв’язок між цими святкуваннями та збільшенням кількості хворих на коронавірус чи смертністю від цієї недуги, – буде відкрито ще одне кримінальне провадження.

Голова Національної поліції Ігор Клименко додав, що за останній тиждень було складено 1436 протоколів за порушення карантинних заходів. Для цього в Україні діють 200 рейдових груп.

Нагадаємо, МОЗ пригрозило керівництву Одеси через святкування Дня міста.

Також ми писали, що Степанов обурився через святкування Дня Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: