МОЗ пригрозило керівництву Одеси через святкування Дня міста

Читать на русском
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що у разі фіксації позитивної динаміки поширення коронавірусу в Одесі після святкування Дня міста, проти місцевої влади відкриють кримінальні провадження.
Фото: Радіо Свобода

Якщо після святкування Дня міста в Одесі зросте рівень поширення коронавірусної інфекції, то МОЗ ініціюватиме відкриття кримінальних проваджень проти місцевої влади.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише «Інтерфакс-Україна».

Медик зазначив, що святкування Дня міста в Одесі відбувалося без дотримання протиепідемічних обмежень. Саме тому, якщо, після закінчення інкубаційного періоду, у місті буде позитивна динаміка поширення хвороби, то проти одеського керівництва можуть бути відкриті кримінальні провадження.

Також Ляшко розповів, що рівень завантаженості лікарняних ліжок в області наразі складає 68%. Він додав, що у разі необхідності на Одещині можна буде мобілізувати додаткові 1447 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19 пацієнтів.

«Вчора на засіданні ТЕБ та НС було прийнято рішення перепрофілювати 30% усього фонду лікарняних ліжок на території області та готуватися до їх подальшого розгортання», - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, в Україні зменшилася смертність від коронавірусу.

Також ми писали, що у МОЗ оновили список карантинних зон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: