За порушення карантину в Києві оштрафували 17 розважальних закладів

Читать на русском
У Києві провели перевірки у 27 розважальних закладах для виявлення порушень карантину в нічний час, до адміністративної відповідальності притягнуто 17 порушників.

У Києві провели перевірки у 27 розважальних закладах для виявлення порушень карантину в нічний час, до адміністративної відповідальності притягнуто 17 порушників.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА в суботу, 20 червня.

«Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог провели рейди у 27 розважальних закладах столиці в нічний час у вихідні. За результатами перевірок 17 суб'єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». За виявлені порушення щодо діяльності двох суб'єктів господарювання порушено кримінальні провадження за ст. 325 КК України», - йдеться в повідомленні.

Також станом на 19 червня комісія перевірила виконання протиепідемічних заходів у 1020 закладах громадського харчування, у 900 продовольчих магазинах, у 445 об'єктах непродовольчої групи товару разом із салонами краси та об'єктами іншого профілю, де проходить прийом відвідувачів. Проведено 920 консультацій суб'єктів господарювання.

Під час проведення комісійних заходів виявлено порушення переважно на об'єктах громадського харчування: відсутність засобів індивідуального захисту - працівники працюють без масок, рукавичок; відсутність 5-денного запасу засобів індивідуального захисту; не проводиться контроль термометрії працівників; недостатнє число дезінфікуючих засобів; незахищеність продуктів харчування; відсутність захисних екранів; проведення обслуговування відвідувачів у закритих залах кафе, а не на літніх майданчиках.

За результатами роботи комісій складено 375 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

Нагадаємо, з 22 червня в Україні набувають чинності нові правила оцінювання готовності регіону до зняття карантинних обмежень, згідно з якими посилити карантин можуть в окремо взятому населеному пункті.

Також повідомлялося, що за останню добу в Україні виявили 841 новий випадок захворювання коронавірусом, загальна кількість хворих наближається до 36 тисяч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: