Зеленський висловився щодо отруєння Навального

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що засуджує отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
фото Charles Platiau / POOL / EPA

Президент України Володимир Зеленський заявив, що засуджує отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це він повідомив на пресконференції за підсумками переговорів з Федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом у вівторок, 15 вересня.

Отруєння Навального: чи зупинить Німеччина проєкт «Північний потік-2»Рішення німецької влади буде залежати від того, чи погодиться Росія провести прозоре розслідування, вважає експерт.

За словами Зеленського, Україна, як і весь світ, чекає подробиці з приводу цього замаху.

«Ми маємо тут спільну думку з приводу ситуації з паном Навальним. Ми всі засуджуємо замах на Навального. І весь світ, не тільки ми, мені здається, чекає на більш детальні речі з приводу цього замаху. Ми віримо, що найближчим часом вони з'являться», - сказав Зеленський.

Президент України також прокоментував можливі пов'язані з отруєнням Навального санкції через проєкт «Північний потік-2». Зокрема, Зеленський закликав владу Австрії розглянути питання будівництва газопроводу «Північний потік – 2» з точки зору енергетичної безпеки всієї Європи.

«Я розумію всі складнощі, всі інвестиції, я це відверто говорив, і компанії, і податки, і дійсно, велику економіку, яку бачать компанії, що займаються проектом Nord Stream-2. Але при цьому я розумію, що є серйозні виклики, через Nord Stream-2 - це не тільки енергетична безпека України, я вважаю, що в майбутньому це буде питання енергетичної безпеки всієї Європи», - цитує Зеленського пресслужба ОПУ.

Нагадаємо, ЄС пригрозив Росії переглядом відносин через отруєння Олексія Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: