Держуправління справами просить з бюджету 1 мільярд на медпослуги для чиновників

Читать на русском
Держуправління справами просить з бюджету на 2021 рік 1 млрд грн на медпослуги для нардепів, членів Кабміну, працівників Офісу президента, апарату ВР та інших чиновників.
kievvlast.com.ua

Державне управління справами просить в бюджеті-2021 виділити 1 мільярд гривень за програмою «Надання медичних послуг медичними установами». Це більш ніж на 200 млн грн більше, ніж у 2020 році.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch, посилаючись на бюджетний запит ДУС на 2021-2023 роки, а також на проєкт бюджету-2021.

Проєкт бюджету-2021: як зміняться основні показники порівняно з 2020 рокомУ проєкті держбюджету на 2021 рік закладено збільшення доходів і витрат, дефіцит стане меншим, ВВП знову буде рости.

В організації розповіли, що мета даної бюджетної програми - надання медичної допомоги особам, що охороняються державою (нардепам, членам Кабміну, працівникам Офісу президента, апарату ВР та інших держорганів).

При цьому, у 2022 році на цю програму з держбюджету відомство хоче отримати також 1 млрд грн, а в 2023 році - вже 1,1 млрд грн.

Всього в системі ДУС медичні послуги надають чотири заклади.

Майже половину запитуваних коштів (482 млн грн) ДУС пропонує виділити лікарні «Феофанія». Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини і Поліклініці №2 - майже 333 млн грн, а Центру превентивної медицини - 20,5 млн грн.

Нагадаємо, проєкт держбюджету на 2021 рік уже внесли до Верховної ради. Винести його на голосування можуть вже на цьому тижні.

Раніше головний фінансовий документ країни представили в Кабміні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: