В МОЗ закликали українців не зволікати з вакцинацією

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав українців вчасно вакцинуватися. Усі необхідні препарати для цього в українських лікарнях є.
Фото з відкритих джерел

Для того, щоб вберегти своє життя та здоров’я під час пандемії коронавірусу, українців закликають зробити усі необхідні планові щеплення від інших хвороб.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Він зазначив, що МОЗ не вносило жодних змін до Національного календаря щеплень у зв’язку з пандемією COVID-19, а тому українцям не варто зволікати з плановою вакцинацією.

«Жодних змін до Календаря щеплень МОЗ не вносило... Ми просимо батьків зробити щеплення своїм дітям», - наголосив міністр.

Також він додав, до 6 років дитині мають зробити чотири щеплення: проти дифтерії, кашлюку, правця та поліомієліту, одне - від кору, краснухи, паротиту, три - проти гепатиту В та одне - проти туберкульозу. У 6 років, перед вступом до 1-го класу, здійснюється кілька повторних вакцинацій: від кору, краснухи, паротиту та від дифтерії, правця та поліомієліту.

«Якщо дитина була вакцинована вчасно, згідно з Календарем, то з 7 до 14 років їй не проводяться ані вакцинація, ані ревакцинація. Однак обов'язковим у закладі освіти є щеплення старшокласників у віці 14 років від поліомієліту та у 16 років - проти дифтерії та правця. Після 16 років першу планову ревакцинацію проти дифтерії та правця проводять дорослим у віці 26 років та кожні наступні 10 років», - підкреслив Степанов.

Він також повідомив, що в українських лікарнях наразі є усі необхідні для проведення планової вакцинації препарати.

Нагадаємо, в Раді пропонують запровадити обов’язкову вакцинацію для українців.

Також ми повідомляли, що рівень вакцинації в Україні зріс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: