У ВООЗ спрогнозували початок масової вакцинації від COVID-19

Читать на русском
Масова вакцинація від COVID-19 у світі очікується не раніше середини 2021 року. Жодна з вакцин досі не продемонстрували ефективності на рівні 50 відсотків, який необхідний для стандартів ВООЗ.
Reuters

Масова вакцинація від СОVID-19 в світі очікується не раніше середини 2021 року. На сьогодні жодна з вакцин не продемонструвала необхідного ефекту. Про це в середу заявила представник організації Маргарет Харріс, передає Reuters.

За словами представника ВООЗ, жодна з вакцин-кандидатів досі не продемонстрували ефективності на рівні 50 відсотків, який необхідний для стандартів ВООЗ.

«Ми дійсно не очікуємо масової вакцинації до середини наступного року. Третя фаза (випробувань) повинна зайняти більше часу, тому що нам необхідно побачити, наскільки вакцина захищає від хвороби і наскільки вона безпечна», – зазначила Харріс. Представник ВООЗ не вказала конкретного кандидата з числа вакцин, які перебувають в розробці.

Альянс GAVI разом з ВООЗ і Коаліцією з інновацій в області забезпечення готовності до епідемій є одним з керівників механізму COVAX, який націлений на забезпечення доступності вакцин від COVID-19 в усьому світі.

«В будь-якому випадку, ми відкриті. COVAX – це гарантія того, що всі на планеті отримають доступ до вакцин», – додала Харріс.

Нагадаємо, у ВООЗ назвали ряд умов для безпечного виходу країн з карантину.

Раніше Єврокомісія підписала перший договір на закупівлю вакцини від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: