Порушення режиму тиші: як повинна відреагувати українська влада

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Режим тиші на Донбасі окупанти порушили двічі. Під час останнього обстрілу позиції ЗСУ загинув один боєць. Підрозділи ООС відкрили вогонь у відповідь на ворожу атаку. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Лісний зазначив, що рішення про перемир’я та його порушення з боку російських окупантів – це спроба дискредитувати українську владу.

«Те, що відбулося, треба розглядати, починаючи від рішення ТКГ, і хто його просував. Ми бачимо, що цілком зрозуміло і логічно, що ці наративи просували навіть не представники самопроголошених республік, а Росія. Якщо згадати історію, такі провокативні рішення і дії Росія здійснювала регулярно», – сказав Лісний.

Експерт додав, що реакції на такі дії повинна надходити насамперед з Офісу президента.

Сезон обстрілів: чому не вдалося зберегти перемир'я на ДонбасіПеремир'я на фронті на Донбасі стало інструментом політичної боротьби і будь-якої миті може бути порушено.

Водночас Лісний вказав, що суспільство в будь-якому разі буде вимагати реакції на такі епізоди.

«Росія здійснює ці дії для того, щоб дискредитувати українську владу. Я впевнений, що бажання Зеленського встановити мир на Донбасі – реальне і щире. Він намагається йти на компроміси. Але Росія націлена на зовсім інше, та їй потрібно на цьому етапі дискредитувати українську владу», – зазначив він.

На думку експерта, обстріл українських позицій відбувся саме зараз, тому що в Україні стартував політичний сезон і передвиборча кампанія.

«Були й більш серйозні вимоги, але цю подію, якщо розглядати геополітично, я пов’язую з майбутніми виборами», – уточнив він.

Нагадаємо, вдень 6 вересня окупанти грубо порушили перемир'я і відкрили прицільний вогонь по позиціях ООС біля Красногорівки.

На порушення перемир'я відреагував глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: