У МЗС засудили «вибори» в окупованому Криму

Читать на русском
Україна засуджує рішення Росії влаштувати в окупованому Криму вибори губернатора. Результати цього незаконного голосування не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним товариством.
zik.ua

Росія вирішила влаштувати в окупованому Криму «вибори губернатора». Україна такі дії засуджує і «вибори» не визнає. Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає пресслужба МЗС.

«Проведення так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях України суперечить фундаментальним нормам і принципам міжнародного права – Статуту ООН, резолюції Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України. Результати цього незаконного голосування будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством», – зазначила Джапарова.

За словами заступниці міністра, Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію цього «голосування», в тому числі шляхом посилення санкційного тиску на Росію.

«Автономна Республіки Крим і Севастополь були, є і залишатимуться невід'ємною частиною суверенної Української держави, на яку поширюється дія Конституції та законів України», – наголосила Джапарова.

Нагадаємо, в МЗС України прокоментували затримання та обшуки кримських татар.

Раніше Шмигаль назвав умови відновлення постачання води до Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: