ЄС схвалив збільшення бюджету через коронавірус

Читать на русском
Рада погодилася додати 6,2 млрд євро до бюджету ЄС на 2020 рік для усунення наслідків кризи COVID-19 і для фінансування вакцинації. 1,09 млрд євро підуть на забезпечення розробки і впровадження вакцини від COVID-19.
112-Україна

11 вересня Рада погодилася додати 6,2 мільярда євро в бюджет ЄС на 2020 рік для усунення наслідків кризи COVID-19 і для фінансування, зокрема, стратегії вакцинації. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

У переглянутому бюджеті збільшуються виплати:

  • по Інструменту екстреної підтримки на 1,09 мільярда євро, щоб забезпечити розробку і впровадження вакцини від COVID-19. Європейська комісія буде використовувати ці гроші як передоплату для попереднього замовлення доз вакцини;
  • для інвестиційної ініціативи Corona Response Investment Initiative і Corona Response Investment Initiative Plus на 5,1 мільярда євро. CRII перенаправляє невитрачені гроші з бюджету ЄС на боротьбу з кризою COVID-19, в той час як CRII + послаблює правила витрат на згуртованість населення, щоб підвищити пристосованість до непередбачених умов.

Під час свого пленарного засідання 14-17 вересня 2020 року Європарламент має узгодити свою позицію щодо проекту пропозиції про внесення змін до бюджету. Після досягнення згоди проект змін до бюджету набере чинності.

Нагадаємо, раніше лідери ЄС затвердили бюджет до 2027 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: