На Дунаї пройшли українсько-румунські навчання

Читать на русском

На Дунаї завершились українсько-румунські навчання Riverian-2020, які тривали три дні.За час навчань військові відпрацювали повітряну атаку, надання допоги судну та порятунок людини.
Державна прикордонна служба України

На Дунаї завершились українсько-румунські навчання «Riverian-2020», які тривали три дні. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Протягом трьох днів кораблі та катери флотів та прикордонних відомств двох країн курсували на річковій ділянці від Рені майже до виходу в море.

Під час навчань, на різних за особливостями ділянках, військові відпрацювали основні види строїв та маневрування в них, злагодженість дій різнорідних сил та засобів учасників. Після відпрацювання повітряної атаки військові працювали над наданням допомоги судну, що зазнало лиха. Також військовослужбовці відіграли елемент пошуку та рятування людини, яка впала за борт.

«Плануючи навчання, ми закладали завдання, максимально реалістичні та притаманні тому регіону. Додатковий виклик та ускладнення, що створені світовою вірусною пандемію додали клопоту, певних ускладнень, але були сприйняті нами, як умови обстановки, а не привід відмовлятися від маневрів. Головна мета – злагодженість дій – досягнута. Для «Riverian-2021» в нас із колегами багато нових ідей», – зазначив представник Морської охорони в штабі навчань Юрій Нечипорук.

Варто зазначити, що робота здійснювалася у відповідності до стандартів НАТО, а також в умовах суворих карантинних обмежень.

Нагадаємо, ЗСУ провели танкові навчання на півдні України.

Раніше ЗСУ провели спільні навчання з авіацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: