Тихановська звернулася до лідерів Євросоюзу – відео

Читать на русском

Опонентка президента Білорусі на виборах Світлана Тихановська записала відеозвернення до лідерів Євросоюзу.
facebook.com

Опонентка президента Білорусі на виборах Світлана Тихановська записала відеозвернення до лідерів Євросоюзу, в якому назвала минулі вибори нечесними, непрозорими та сфальсифікованими.

Ролик був опублікований в середу, 19 серпня.

За словами Тихановської, люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, піддані тортурам режимом.

Address to European Councill | Обращение к Европейскому советуСтрана для жизни

«Я закликаю вас не визнати цих сфальсифікованих виборів. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяння мирній передачі влади я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі», - сказала Тихановська.

Рада має очолити процес мирної передачі влади за допомогою діалогу та оголосить нові чесні та демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

«Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу», - резюмувала вона.

Нагадаємо, в Гродно на тлі протестів у Білорусі місцева влада погодила вимоги, висунуті штабом опозиційного кандидата в президенти Світлани Тихановської. Зокрема, дозволили участь у масових акціях.

Раніше у Тихановської озвучили вимоги мітингувальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: