Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив ситуацію на Донбасі та майбутню зустріч радників очільників нормандського формату.
112 Україна

Глава держави Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив ситуацію на Донбасі та майбутню зустріч радників очільників нормандського формату.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у четвер, 10 вересня.

Як повідомляє Офіс президента, Меркель запевнила, що Німеччина буде продовжувати докладати усіх необхідних зусиль для досягнення прогресу в мирному процесі. При цьому вона підкреслила важливість виконання Паризьких домовленостей, досягнутих в нормандському форматі, перш за все дотримання сторонами режиму припинення вогню.

Нормандський саміт у Парижі: як виконується комюніке за підсумками зустрічіНормандська четвірка зустрічалася вісім місяців тому, коли новий саміт – поки невідомо, адже прогресу по минулим домовленостям практично немає.

Лідери двох країн наголосили на важливості подальшої координації кроків по мирному врегулюванню на Донбасі, а також висловили сподівання, що завтрашня зустріч радників лідерів країн нормандського формату принесе чіткі рішення і результати, і незабаром після цього відбудеться зустріч лідерів нормандської четвірки.

Меркель підкреслила, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини і Франції на шляху до розв'язання питання війни на Донбасі.

Також була відзначена близькість позицій ФРН і України щодо подій у Білорусі. Зеленський зазначив, що Україна приєдналася до заяви ЄС щодо президентських виборів в Білорусі.

Раніше Меркель розповіла про можливу зупинку «Північного потоку-2» через отруєння Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: