В Афганістані скоєний замах на віцепрезидента, є загиблі

Читать на русском
9 вересня на конвой віцепрезидента Афганістану Амрулли Салеха був скоєний напад в Кабулі. В результаті вибуху загинули 10 осіб та ще 16 були поранені, сам віцепрезидент не постраждав.
Укрінформ

Сьогодні, 9 вересня, на конвой першого віцепрезидента Афганістану Амрулли Салеха був скоєний напад у Кабулі. Під час руху високопосадовця спрацював вибуховий пристрій, сам віцепрезидент не постраждав. Про це повідомляє Tolo News, з посиланням на офіс Салеха.

За даними МВС Афганістану, в результаті вибуху загинуло 10 осіб та ще 16 були поранені.

Син віцепрезидента Ебад Салех написав у Twitter, що він був зі своїм батьком, коли стався вибух і сказав: «Запевняю, з ним все добре, і з усіма все добре».

У відеозверненні Салех підтвердив, що на його конвой було здійснено напад, що його охоронці отримали поранення, а він отримав незначні поранення на руці та обличчі. Амрулл Салех вибачився за шкоду, заподіяну присутнім внаслідок сьогоднішньої атаки.

Замах стався перед початком внутрішньоафганских мирних переговорів, які планувалося провести в Катарі. Дата зустрічі представників уряду і радикально-ісламського руху Талібан поки не призначена. Але таліби опублікували заяву, в якій заперечують причетність до вибуху.

Нагадаємо, в березні США почали виведення своїх військ із Афганістану.

Крім того, була інформація, що Велика Британія слідом за США виведе частину своїх військ з Афганістану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: