Які траси міжнародного значення ремонтують в Україні і скільки це коштує

Читать на русском

У березні в Україні стартував проєкт «Велике будівництво», в рамках якого цьогоріч хочуть побудувати й відремонтувати 4 тисячі кілометрів доріг. Суму на цю мету теж планують витратити рекордну – понад 100 млрд грн. «Слово і діло» пропонує подивитися, які траси міжнародного значення зараз ремонтують і скільки коштують роботи.

Ще з 2017 року йде ремонт траси Київ – Одеса, яка є частиною міжнародного транспортного коридору Е95. Ремонту потребує понад 125 кілометрів дороги, а вартість робіт становить близько 2,3 млрд грн.

Капітально ремонтують дорогу Київ – Чоп, яка проходить через Київську, Рівненську, Житомирську, Львівську та Закарпатську області. Будуть побудовані транспортні розв'язки, на деяких ділянках зроблять додаткові смуги руху. Вартість ремонту становить 326,3 млн грн.

У березні цього року почався ремонт траси Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Це частина пан'європейського транспортного коридору, який проходить від Фінляндії до Туреччини. Загальна протяжність траси по території України – 223 кілометри, з них 136,9 кілометрів ремонтуватимуть (цього року роботи проведуть тільки на 80 кілометрах). Планується капітальний ремонт дороги, на деяких ділянках буде середній ремонт. Загальна вартість робіт складе понад 15 млрд грн.

Триває ремонт траси Київ – Харків – Довжанський, торік почалися підготовчі роботи, у 2020-му – основні. Всього планують відремонтувати майже 321 кілометр дороги, це буде коштувати 3,4 млрд грн. У рамках проєкта на деяких ділянках побудують і капітально відремонтують мости і транспортні розв'язки.

Капітальний ремонт траси Львів – Шегині обійдеться в 161,4 млн грн, поточний середній ремонт дороги Берегово – Виноградів – Велика Копаня – в 995 млн грн, Велика Добронь – Мукачеве – Берегове – КПП «Лужанка» – в 573,8 млн грн.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, як працює ваговий контроль на дорогах, а також які штрафи передбачені за перевантажений автомобіль.

Крім того, ми писали про те, що з Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт доріг витратять в 9 разів більше коштів, ніж на забезпечення лікарень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: