Пункти вагового контролю на дорогах працюють уже в 7 областях – Криклій

Читать на русском
Пункти габаритно-вагового контролю на дорогах працюють цілодобово вже в семи областях України.
mvs.gov.ua

У рамках боротьби з перевантаженням на дорогах цілодобово працюють пункти габаритно-вагового контролю вже в семи областях України.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає пресслужба відомства 2 липня.

В Україні скоротилася кількість перевищень швидкості на дорогахКількість зафіксованих за день перевищень швидкості на автодорогах України за місяць роботи камер автофіксації порушень зменшилася більш ніж учетверо.

За його словами, цілодобові пункти ГВК розташовані в Маріуполі, Миколаєві, Умані, Одесі, Києві, Кропивницькому та Херсоні.

«Інспектори Укртрансбезпеки щодня нон-стоп перевіряють тисячі вантажівок. Але наша головна мета - створити автоматизовану систему такого контролю, мінімізуючи вплив людського фактору. Для цього вже оголошені тендери на закупівлю комплексів Weigh-in-Motion («Зважування в русі»)», - зазначив Криклій.

Міністр додав, що тільки за одну добу, 1 липня, інспектори перевірили 4 459 вантажівок, у результаті чого нараховано близько 20 тис. євро плати за проїзд.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до далекобійників, які порушують вагові норми та пригрозив покарати винуватців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: