Відставка уряду: чи можливі кадрові перестановки в Кабінеті міністрів

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Голова Верховної ради Дмитро Разумков зауважив, що наразі жодних ініціатив, пов'язаних із відставкою Кабінету міністрів Дениса Шмигаля цієї осені, немає. Але все може змінитися. У коментарі «Слово і діло» голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран припустив, що Кабінет міністрів під керівництвом прем’єра Дениса Шмигаля можуть зняти під час загострення епідеміологічної ситуації через поширення коронавірусу.

«Зараз розглядається сценарій, який передбачає зливання негативу від соціально-економічної ситуації на уряд Шмигаля. Нааразі обговорюються варіанти, як це реалізувати», – сказав Таран.

На думку експерта, відставка Кабміну може відбутися наприкінці вересня – на початку жовтня.

Таран додав, що Кабінет міністрів може бути переформатований за рахунок об’єднання груп у Верховній раді, оскільки фактично монобільшості не існує.

Шостий місяць роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянкиКабінет міністрів Дениса Шмигаля за місяць дав 84 нових обіцянки, виконав – 24 і 9 – провалив.

«Варіант відставки уряду дійсно можливий, але це станеться точно не зараз. Це станеться не раніше кінця вересня, тому що зараз немає передумов. Це може бути пік епідемії. Саме під це можуть Кабмін і зняти. Тоді можна перекласти на них відповідальність за другу хвилю. зараз друга хвиля ще не прийшла. І ще одна логіка – це зняти уряд перед місцевими виборами», – пояснив Таран.

Нагадаємо, Дмитро Разумков повідомив про неможливість провести вибори в ОРДЛО.

Також «Слово і діло» запустило новий проєкт Politkarma для відстеження виконання програм президентів, політичних партій, урядів і мерів. Уже можна перевірити, на скільки відсотків той чи інший політик (партія, уряд) виконали свою програму, а також дізнатися подробиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: