У центрі Мінська знову розпочались затримання активістів

Читать на русском
У вівторок, 8 вересня, в Мінську відбувається акція на підтримку опозиції. Стихійний марш проходить по всьому центру міста, а людей почали затримувати ще до початку акції.

У вівторок, 8 вересня, в Мінську відбувається акція на підтримку опозиції. Стихійний марш проходить по всьому центру міста, а людей почали затримувати ще до початку акції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Близько столичної Комарівки вже зібралися двісті осіб. Люди скандують: «Давай!». Мітингувальники традиційно принесли плакати. Не встигли вони розгорнути перші плакати, співробітник МВС попередив їх про незаконність масового заходу і про відповідальність за статтями 23.34 і 23.4 Адміністративного кодексу. Одну з жінок одразу затримали.

Пізніше невідомі в балаклавах повели до мікроавтобусів без номерів мінімум 4-х чоловіків. Присутні намагалися їх відбити.

Санкції ЄС проти Білорусі: які наслідки можуть бути для УкраїниУкраїна повинна буде долучитися до позиції Заходу щодо подій у Білорусі, проте це не позначиться на більшості економічних проєктів, вважає експерт.

Біля мінського історичного району Комарівка почалися затримання. Силовики в зеленій формі відводять чоловіків і жінок в автобуси без номерів. Решта люди кричать «Ганьба!».

Опозиційні сили закликали людей приходити на акцію з 18:00 з гаслом: «один за всіх, і всі за одного». Серцем демонстрацій має стати історичний район столиці Білорусі Комарівка.

Акції протесту пов'язані, серед іншого, з затриманнями та зникненням соратників лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Зокрема, напередодні стало відомо про затримання члена координаційної ради опозиції Марії Колесникової. Пізніше зникла ще одна соратниця Тихановської Антоніна Коновалова, котра перестала виходити на зв'язок. Її місцеперебування досі невідомо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: