Білоруські опозиціонери звернулися до влади із новими вимогами

Читать на русском
Опозиційна Координаційна рада Білорусі звернулася до чинної влади країни із низкою вимог, які повинні послабити політичну нестабільність.
Фото: АР

Координаційна рада Білорусі висунула низку нових вимог до чинної влади країни. Зокрема, опозиціонери вимагають поновити в країні демократію та забезпечити розслідування злочинів, скоєних у період з 9 серпня щодо учасників мирних акцій.

Про це йдеться у повідомленні Координаційної ради.

Його вона опублікувала у відповідь на застосування насильства до учасників Маршу єдності та затримання декількох членів Ради, зокрема і Марії Колеснікової.

Також опозиціонери закликали опублікувати правдиві результати виборів, які пройшли у Білорусі 9 серпня та припинити політичні переслідування в країні.

Окремо члени Координаційної ради звернулися до силовиків і попередили їх, що злочини проти людства не мають строків давності.

«Ми бачимо, що в останні дні влада замість спроби діалогу з суспільством почала відкрито використовувати методи терору. Координаційна рада відзначає, що всі дії вчинені особами, які виступають в офіційному статусі, пов'язані із застосуванням насильства і спрямовані на придушення політичної та громадської активності громадян є злочинами проти людства, і можуть бути розслідувані без обмеження строків давності», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Мінську викрали соратницю Світлани Тихановської Марію Колеснікову.

Білоруське МВС повідомило, що не затримувало опозиціонерку. Зараз її місцезнаходження невідоме.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: