Міжнародні резерви України перевищили 29 мільярдів доларів

Читать на русском
Станом на 01 вересня 2020 року міжнародні резерви України становили 29 048,7 млн доларів. Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,8 місяця майбутнього імпорту.
finbalance

Станом на 01 вересня 2020 року міжнародні резерви України становили 29 048,7 млн доларів США. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

У серпні резерви збільшилися на 1% завдяки сприятливій ситуації на валютному ринку.

На динаміку резервів упродовж серпня вплинули такі чинники:

  • По-перше, операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Загалом у серпні НБУ купив 460,5 млн доларів США;
  • По-друге, операції уряду з управління державним боргом. Валютні надходження на користь уряду у серпні становили 250,5 млн доларів від продажу облігацій внутрішньої державної позики. На обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 645,2 млн доларів;
  • По-третє, переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. У минулому місяці їх вартість збільшилася на 385 млн доларів США.

За даними НБУ, поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,8 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Нацбанку.

Нагадаємо, Україна збільшила золотовалютні резерви.

Раніше стало відомо, що українські банки скоротили прибуток під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: