Україна збільшила золотовалютні резерви

Читать на русском
Міжнародні резерви України в липні виросли на 1 відсоток. З початку року розмір резервів зріс на 3,5 млрд доларів (на 13,8 відсотка).
пресслужба НБУ

Міжнародні резерви України в липні виросли на 1%.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку в п'ятницю, 7 серпня.

Золотовалютні резерви та облікова ставка: що лишали по собі українські прем’єриБули часи, коли Україна мала менше 200 млн доларів золотовалютних резервів, а облікова ставка НБУ перевищувала 300 відсотків. Зараз ситуація краща. Ми подивились динаміку зростання ЗВР та зміни облікової ставки за 28 років.

З початку року розмір резервів зріс на 3,5 млрд доларів (на 13,8%).

Станом на 1 серпня розмір резервів склав 28,802 млрд доларів.

«Зростання резервів протягом минулого місяця обумовлене перш за все успішним розміщенням урядом єврооблігацій», - йдеться в повідомленні.

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,9 місяців майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і НБУ.

Як відомо, станом на початок липня золотовалютні резерви України зросли до максимального значення за останні 8 років - понад 28,5 млрд гривень.

Також повідомлялося, що Національний банк України протягом тижня 6-10 липня 2020 року купив на міжбанківському валютному ринку 92 млн доларів. При цьому центробанк не проводив інтервенції з продажу валюти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: