Українські банки скоротили прибуток під час карантину

Читать на русском
Українські банки в січні-червні зменшили чистий прибуток в 2,4 рази в порівнянні з тим же періодом 2019 року, до 7,7 млрд грн.
korrespondent.net

Українські банки в січні-червні зменшили чистий прибуток в 2,4 рази в порівнянні з тим же періодом 2019 року, до 7,7 млрд грн.

Про це в п'ятницю, 31 липня, повідомив Національний банк.

У порівнянні з першим кварталом 2020 року показник зменшився у два рази. Основною причиною стало формування резервів під очікувані збитки в сумі 13,1 млрд грн.

В цілому за півроку банки скоротили чистий прибуток на 23%, до 23,8 млрд грн. На погіршення показника вплинули загальне зниження бізнес-активності під час карантину, падіння попиту на кредити і банківські послуги, а також зростання неплатежів за кредитами.

Раніше повідомлялося, що платоспроможні банки України за десять місяців 2019 року отримали 52 млрд грн чистого прибутку, що в 3,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (14,8 млрд грн).

Нагадаємо, Нацбанк запровадив низку нових заходів з підтримки банківського сектора в умовах економічної кризи через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: