У Зеленського відреагували на нові санкції Росії проти України

Читать на русском
Внесення українських громадян до списку санкцій РФ не має логічних пояснень і є ситуативними спекуляціями.
фото Facebook ОПУ

Внесення українських громадян до списку санкцій РФ не має логічних пояснень і є ситуативними спекуляціями.

Про це йдеться в заяві Офісу президента, опублікованій в суботу, 5 вересня.

Вакарчук відреагував на російські санкції щодо ньогоКолишній голова партії «Голос» і народний депутат Святослав Вакарчук відреагував на російські санкції проти нього.

В ОПУ вважають, що запровадження нових російських санкцій проти ряду українських політиків і громадських діячів пов'язано з недавніми подіями, які залишили негативний іміджевий слід на Росії. Зокрема, це отруєння опозиціонера Олексія Навального і протести в Білорусі.

«Цілком можливо, що таким нехитрим чином, санкційно атакуючи окремих наших громадян, РФ намагається захищати свої ситуативні інтереси та зменшувати інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни», - припускають в ОПУ.

У Зеленського також не виключають, що РФ таким чином робить спробу маніпуляцій перед місцевими виборами в Україні, які мають відбутися в жовтні.

«Якщо ж має місце чергова спроба пограти в різні маніпуляції напередодні чергових виборів у нас (що, природно, виключати не можна, враховуючи схильність РФ до глобальних медійно-пропагандистським провокацій) і підіграти певним політичним групам, то, на жаль для російської сторони, всі подібні маніпуляції ми прекрасно вміємо читати і вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 вересня російський уряд розширив санкції проти України. До списку, серед інших, потрапили п'ятий український президент Петро Порошенко і екс депутат ВР Святослав Вакарчук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: