Аваков назвав суму компенсації постраждалим від пожеж

Читать на русском

Максимальна сума компенсації жертвам пожеж в Луганській та Харківській областях до 300 тисяч гривень.

Як розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відбудеться засідання спеціальної комісії, на якій буде прийнято рішення про матеріальну компенсацію людям, господарства яких постраждали від пожежі.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

Господарі повністю згорілих будинків отримають максимальну компенсацію - приблизно 300 тисяч гривень. Люди, які постраждали менше - отримають меншу компенсацію. На місці працюватиме спеціальна комісія.

Як відомо Аваков перебуває у Харківській області. Разом з очільником МВС на місці працює міністр соціальної політики Марина Лазебна та голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що уряд готує проект допомоги постраждалим через пожежі у Луганській та Харківській областях.

Нагадаємо, у Луганській області спалахнули масштабні пожежі сухої трави і лісових насаджень, станом на 3 вересня внаслідок пожеж одна людина загинула, ще двоє постраждали.

У Харківській області пожежа виникла 2 вересня поблизу села Гороб'ївка Дворічанського району. Через сильний вітер пожежа поширилася до населених пунктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: