Названо попередню причину пожеж у Харківській області

Читать на русском
Причиною масштабних пожеж в трьох районах Харківської області міг стати людський чинник. Однак в ДСНС не виключають версію і про підпал.
kh.dsns.gov.ua

Попередньою причиною масштабних пожеж в трьох районах Харківської області міг стати людський чинник. Однак у ДСНС поки не виключають версію про підпал.

Про це заявив прессекретар Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін в ефірі кананалу «Україна 24» у четвер, 3 вересня.

Вогонь на Харківщині гасять 2 пожежних літакиНа Харківщині осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Грянинівка ліквідовано. Продовжують гасити вогонь у лісі.

За його словами, зараз в області триває ліквідація пожеж у двох районах - Чугуївському і Дворічанському. При цьому всі пожежі локалізовано.

«Зараз тут працюють фахівці правоохоронних органів. Проводиться перевірка і бесіди з місцевими жителями. Попередньо - це людський фактор. Також розглядається і підпал», - повідомив Лупандін.

Нагадаємо, 2 вересня в Харківській області виникли великі лісові пожежі одночасно в трьох районах - Дворічанському, Чугуївському та Шевченківському.

Через надзвичайну подію з двох сіл евакуювали людей. Пізніше стало відомо, що повністю згоріло одне село і ще як мінімум два - постраждали.

У результаті були знищені і пошкоджені 22 житлових будинки. Одна людина звернулася за допомогою до лікарів у зв'язку з отруєнням чадним газом.

Сьогодні вранці пожежі продовжували гасити за допомогою літаків.

Як відомо, великі пожежі спалахнули і в Луганській області. Там через вогонь загинула одна людина, двоє зазнали опіків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: