У Литві схвалили план допомоги білорусам

Читать на русском
Уряд Литви затвердив план, спрямований на підтримку білоруського населення. План допомоги охоплює різні області.
flickr.com

Уряд Литви затвердив план, спрямований на підтримку білоруського населення. План допомоги охоплює різні області.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус у Twitter.

«Сьогодні уряд Литви затвердив спеціальний план підтримки населення Білорусі, спрямований на надання допомоги жертвам репресій, сприяння навчанню білорусів в литовських університетах, сприяння отриманню національних віз і інтеграції на литовський ринок праці», - повідомив міністр.

Санкції проти Білорусі: чи варто Києву приєднатися до позиції БрюсселяУкраїна може отримати вигоду від санкцій, запроваджених ЄС проти керівництва Білорусі, вважає експерт.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що допомога охоплюватиме найрізноманітніші області - фінансову підтримку Європейського гуманітарного університету, стипендії на навчання в Литві, а також надання медичних та реабілітаційних послуг жертвам репресій.

Він також додав, що в план також входить створення більш сприятливих фінансових і комерційних умов для білоруського бізнесу в Литві. Водночас планується запросити компанії інформаційних технологій і фахівців в цій сфері, щоб спростити видачу віз громадянам Білорусі.

Нагадаємо, країни Балтії - Литва, Латвія та Естонія - стали першими у світі державами, які ввели персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і низки білоруських чиновників.

Також відзначимо, в Білорусі задокументовано 450 випадків застосування тортур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: