Стало відомо, скільки хасидів вже приїхали до Умані

Читать на русском
В Умані 2 вересня перебуває приблизно півсотні паломників-хасидів. Поліцейські перейшли в посилений режим роботи.

На сьогоднішній день в Умані знаходиться орієнтовно півсотні паломників-хасидів. Поліцейські перейшли на посилений режим роботи.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Хасиди просять Зеленського дозволити відвідати УманьМіжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Брацлава попросив президента Володимира Зеленського дозволити паломництво в Умань.

За словами заступника глави Нацполіціі Олександра Фацевича, зараз в Умані знаходиться орієнтовно півсотні паломників-хасидів.

Він уточнив, що за порядком у місті будуть стежити понад 500 поліцейських. Черкаська поліція готова до забезпечення громадського порядку та безпеки громадян в Умані, додав Фацевіч.

«Зараз правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Вони забезпечені всіма технічними можливостями для контролю і забезпечення безпеки під час заходів. Важливо, щоб і наші громадяни, і паломники неухильно дотримувалися протиепідемічних заходів, спокійно і в безпеці відзначили свято Рош га-Шана», - підкреслив він.

Нагадаємо, Кабмін цього року заборонив хасидам відвідувати Умань через ситуацію з коронавірусом. Уряд також закрив кордони для іноземців до кінця вересня.

Президент Володимир Зеленський пояснив заборону.

Пізніше групі паломників-хасидів було відмовлено у в'їзді до України, а в самій Умані стався конфлікт хасидів з місцевими жителями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: