Заборона на в’їзд іноземцям: чи пом’якшить Кабмін правила пересування

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Іноземцям з країн «зеленої» зони можуть дозволити в'їжджати до України з туристичною метою, повідомили у Державному агентстві розвитку туризму. У коментарі «Слово і діло» Володимир Золотарьов відмітив, що рішення урядів, зокрема, й українського, про обмеження мобільності не знизить рівня захворюваності. Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що обмеження мобільності може бути дієвим, якщо збільшити кількість тестів.

«Це рішення абсолютно не потрібне. Ніякої користі для боротьби із епідемією воно не несе», - відмітив Золотарьов.

Золотарьов вважає, що рішення Кабміну пов’язано із проханням ізраїльського уряду про заборону в’їзду громадян Ізраїлю в Україну, а саме – в Умань.

Угорщина закриває кордони для іноземців: кого пропустять з українцівЗ 1 вересня Угорщина в зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом закриває кордони для іноземців.

«Це імітація боротьби з епідемією, але таким чином її зупинити неможливо тому, що це абсолютно різні речі. Єдине, що можна зробити – це тотальний карантин, але він теж не вирішує проблему, він розтягує її в часі. Але, в нас розвивається ситуації достатньо добре, і ми наближаємося до вироблення колективного імунітету. Це все було зроблено, що не впустити в Україну хасидів», - пояснив він.

В той же час Анатолій Бала вважає, що заходи із обмеження мобільності будуть дієві у тому разі, якщо збільшити кількість тестувань. Разом такі заходи допоможуть об’єктивно відобразити епідеміологічну ситуацію.

«Я думаю, що такі заходи не сприяють вирішенню ситуації без достатньої кількості тестувань для того, щоб розуміти регіони, локалізувати ситуацію», - сказав Бала.

«В мене склалося враження, що це рішення прийняли, щоб не пустити хасидів в Україну. Тим більше, в даному випадку це рішення однозначної відповіді не має, але як на мене на такі дії не треба було йти», - додав він.

Бала підсумував, що рішення потрібно скасовувати.

Нагадаємо, Україна з 28 серпня на місяць заборонила в'їзд іноземцям через ситуацію з коронавірусом.

У Держтуризмі попросили Кабмін переглянути заборону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: