Степанов пояснив, як працюватимуть школи з 1 вересня

Читать на русском
Навчання з 1 вересня буде відбуватись у всіх школах України, за винятком шкіл, які перебувають у зонах із червоним рівнем епідеміологічної небезпеки.
Фото з відкритих джерел.

Навчання з 1 вересня буде відбуватись у всіх школах України, за винятком навчальних закладів, які перебувають у зонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Про це розповів на брифінгу в четвер міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Як працюватимуть школи з 1 вересня: три можливих сценаріїДистанційне навчання буде тільки в червоних зонах з найвищим рівнем захворюваності на коронавірус. Найімовірніше, з 1 вересня діти навчатимуться за змішаним сценарієм.

«За декілька днів буде 1 вересня… Навчання буде відбуватись у всіх школах України, за винятком шкіл, які розташовані в зонах із «червоним» рівнем небезпеки, тому що «червоний» рівень небезпеки означає дуже велику кількість хворих, яка була зафіксована за останні 14 днів. Тобто епідеміологічна ситуація дуже напружена в таких містах або районах. У «зелених» та «жовтих» зонах у класі вчителі можуть працювати без маски за умови дотримання відповідної дистанції або з використанням захисного щитка», - сказав Степанов.

За його словами, такі умови роботи необхідні, бо при дотриманні соціальної дистанції ризик інфікування дуже суттєво знижується.

Також міністр озвучив низку порад МОЗ для навчальних закладів:

«Ми рекомендуємо, щоб для учнів були розроблені маршрути в школах, щоб вони були максимально зручні. Зазвичай у школі є не один вхід і вихід. Тому ми рекомендуємо відкрити максимально всі входи і виходи, розробити маршрути, щоб, наприклад, діти молодших класів заходили через один вхід, діти старших класів – через інший вхід, щоб вони не пересікались при вході до школи, щоб не було скупчення дітей».

МОЗ рекомендує розпочинати уроки в різний час для різних класів, а також без виключення працівники школи повинні проходити температурний скринінг.

Нагадаємо, раніше назвали умови для скасування святкових лінійок 1 вересня в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: