У МВС Білорусі розповіли про нові затримання на протестах

Читать на русском
У Білорусі силовики затримали 114 учасників протестів у Мінську. Також до відділення міліції відвезли майже 50 журналістів.

У Білорусі в четвер, 27 серпня, силовики затримали 114 учасників протестів у Мінську. Також до відділення міліції відвезли близько півсотні журналістів.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ Білорусі в п'ятницю, 28 серпня.

Ситуація в Білорусі: чи піде Лукашенко на переговори з опозицієюСитуацію в Білорусі в будь-якому разі буде використовувати Російська Федерація у своїх інтересах, вважає експерт.

Як повідомляється, всього в Білорусі 27 серпня проходило 37 «політичних заходів», в яких взяли участь близько 5 тисяч осіб. Найбільш масова акція відбулася Мінську, де на площі Незалежності біля костелу зібралися близько 1,4 тисячі учасників протесту. До мітингувальників прибула міліція.

«Всього по країні до розгляду в суді справ по адміністративні порушення затримані 114 громадян. Під час проведення несанкціонованого заходу правоохоронці доставили до Жовтневого РУВС Мінська близько 50 журналістів для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності», - розповіли в МВС Білорусі.

При цьому у відомстві уточнили, що майже всіх представників зареєстрованих ЗМІ через деякий час відпустили.

«Відносно одного з журналістів складено адміністративний протокол (він також був відпущений). Ще один іноземний журналіст висланий з країни в добровільному порядку», - додали в МВС.

Відзначимо, правозахисний центр «Весна» повідомляв про те, що 27 серпня в Мінську силовики затримали 212 осіб, та ще п'ятьох - в інших містах Білорусі.

Нагадаємо, в Білорусі вже майже три тижні не вщухають протести проти результатів президентських виборів.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі з'явилася комісія з перевірки випадків побиття протестуючих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: