Підтримка на час карантину: якої допомоги потребують безробітні

Читать на русском
Борис Кушнірукекономічний експерт

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним на період другої хвилі карантину. У парламенті зареєстрований законопроект №3010а. У коментарі «Слово і діло» економіст Борис Кушнірук зазначив, що такі заходи повинні включати допомогу з оплатою комунальних послуг і забезпечення отримання медичної допомоги, у тому числі діагностики коронавірусу.

«Такі заходи повинні включати сплату комунальних послуг, можливо, навіть у безготівковій формі. Також варто було б запропонувати безкоштовне діагностування. Але тут є ризик, щоб не присадити людей на грошові виплати, бо це розбещує», – наголосив Кушнірук.

Кабмін пропонує Раді розширити програму допомоги безробітнимКабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів. У парламенті зареєстровано відповідний законопроект №3010а.

Експерт додав, що такі заходи повинні бути обережними, але загалом уряд повинен орієнтуватися на стимулювання трудової активності.

«Вірогідно, зараз безробіття перейшло в стадію стагнації, ситуація із зовнішніми факторами вже своє відіграла. Нових людей, які втратили роботу, більше не з’являється, але чим довше зберігається ця стагнація, тим більше вірогідність, що хвиля безробіття відновиться в подальшому», – прокоментував Борис Кушнірук.

Нагадаємо, у держбюджеті на виплати з часткового безробіття на 2020 рік передбачено 4,7 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: