Кабмін пропонує Раді розширити програму допомоги безробітним

Читать на русском
Кабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів. У парламенті зареєстровано відповідний законопроект №3010а.
Фото - «Слово і діло».

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів. У парламенті зареєстровано відповідний законопроект №3010а.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Друга хвиля коронавірусу: чи буде черговий сплеск безробіттяУ разі другої хвилі епідемії коронавірусу масові звільнення повторяться, розповів експерт.

Цей документ пропонує внести зміни до статті 471 закону «Про зайнятість населення» та передбачити надання допомоги по частковому безробіттю не лише у період карантину через коронавірус, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Закон надає право Кабміну визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Відзначимо, раніше глава уряду Денис Шмигаль анонсував, що КМУ планує розширити програму допомоги по частковому безробіттю. Зазначалося, що допомогу надаватимуть безробітним на період карантинів через інші хвороби, а не тільки через COVID-19.

Нагадаємо, в держбюджеті на допомоги по частковому безробіттю на 2020 рік передбачено 4,7 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: