Рада ратифікувала угоду для отримання 1,2 млрд євро допомоги від ЄС

Читать на русском

Верховна рада ухвалила закон про ратифікацію угоди про отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 1,2 млрд євро.
24tv.ua

Верховна рада ухвалила закон про ратифікацію Меморандуму та Кредитної угоди щодо отримання «виняткової» макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 1,2 млрд євро.

Рішення про підтримку законопроекту №0063 ухвалили 248 народних депутатів при мінімумі у 226.

«У зв’язку з негативними фінансово-економічними наслідками, зумовленими поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, Європейським парламентом та Радою було прийнято остаточне рішення щодо можливості надання «виняткової» макрофінансової (кредитної) допомоги країнам Європейської політики сусідства, зокрема Україні, для підтримки зусиль з подолання ними наслідків кризи, зумовленої поширенням COVID-19», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Розроблення законопроекту обумовлене необхідністю набрання чинності для України підписаних 23 липня 2020 року у Брюсселі міжнародних договорів України, реалізація яких дозволить залучити зовнішній фінансовий кредитний ресурс на пільгових умовах для забезпечення належної стабільності фінансово-економічної системи держави.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував це наступним чином: «Вдячні парламентарям за підтримку. Це рішення дасть змогу Україні вже зараз отримати перший транш сумою 600 млн євро».

Нагадаємо, 11 серпня Єврокомісія затвердила 8 програм для допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: