Шмигаль розповів, чи отримає Україна транш МВФ після відставки Смолія

Читать на русском
Україна продовжить співпрацю з МВФ і ЄС, незважаючи на звільнення Якова Смолія з посади голови НБУ. Найближчим часом буде підписано меморандум про черговий транш.
facebook.com/dshmyhal

Відставка глави Національного банку Якова Смолія серйозно не вплинула на відносини України з міжнародними партнерами. Співпраця з МВФ і ЄС продовжиться.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера 3 липня.

Відставка голови НБУ: що чекатиме на валютний ринокКоливань на валютному ринку внаслідок відставки голови НБУ чекати не варто, бо заява була очікуваною, вважає експерт.

«МВФ відреагував напружено, але стримано. Ми продовжуємо співпрацю. Міністр фінансів розмовляв з МВФ вчора. Сьогодні я спілкувався з віце-президентом Єврокомісії. Вже найближчим часом ми сподіваємося підписати з ЄС меморандум про надання чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 мільярда євро», - повідомив прем'єр.

За його словами, уряд конструктивно працював і продовжить працювати з керівництвом НБУ, а зміна глави центробанку не вплине на стабільність гривні.

«На спільних нарадах ми розробляли економічну політику щодо виходу з кризи. І результатом цієї роботи стало поступове зниження облікової ставки НБУ до 6%. Підкреслю, законодавство України прописано так, що заміна керівника Нацбанку не вплине на стабільність національної валюти», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 3 липня Верховна рада проголосувала за відставку глави Нацбанку Якова Смолія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: