У МВФ розповіли про плани співпраці з Україною

Читать на русском
МВФ має намір й далі співпрацювати з Києвом у рамках програми stand-by, але в МВФ не кажуть, коли чекати наступного траншу кредиту.
Фото: minfin.com.ua

МВФ має намір й далі співпрацювати з Києвом у рамках програми stand-by, але в МВФ не кажуть, коли чекати наступного траншу кредиту.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє hromadske.

«Дискусії щодо виконання параметрів і показників кредитної програми тривають, дата початку роботи місії МВФ щодо першого перегляду програми поки що не визначена», - розповів Люнгман.

Високосна осінь-2020: п'ять головних економічних загроз для УкраїниЕкономіка України перебуває в крутому піке на тлі турбулентного періоду, який переживає весь світ. До яких найбільш вірогідних загроз слід підготуватися вітчизняній економіці, аналізував Олександр Радчук.

Варто зазначити, що від рішення місії МВФ залежатиме, чи отримає Україна другий транш кредиту та чи продовжиться співпраця з фондом в цілому.

Зокрема, фонд вимагає від Києва завершення реформи митної та податкової служб, затвердження плану роботи з непрацюючими кредитами в банківській системі, тощо.

«Важливо, щоб поточна економічна політика відповідала тим критеріям, на яких базується Меморандум про економічну і фінансову політику, і щоб зміст і тимчасові рамки плану реформ були якомога зрозумілішими. Саме щодо цих питань і тривають дискусії», - зазначив постійний представник МВФ в Україні.

Раніше голова Нацбанку розповів про подальші транші МВФ і Світового банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: