Синоптики попередили про погіршення погоди на День Незалежності

Читать на русском
Погода в Україні до Дня Незалежності, 24 серпня, погіршиться. У деяких регіонах очікуються грози та шквали.
Фото РБК

Погода в Україні до Дня Незалежності, 24 серпня, погіршиться. У деяких регіонах очікуються грози та шквали.

Про це повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«За даними Укргідрометцентру, 24 серпня в західних, північних та Вінницькій областях грози, вдень на заході країни місцями шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). По Київській області вдень 24 серпня грози (I рівень небезпеки, жовтий)», - йдеться в повідомленні.

Також до дня 29-ї річниці незалежності України кліматологи Центральної геофізичної підготували огляд погоди за 29 років. Середньодобова температура за цей період склала 19,1 градуса.

Про це повідомляється на сайті обсерваторії.

За даними спостережень, найхолоднішу ніч спостерігали в 1998 році, коли мінімальна температура під ранок опустилася до 9,9 градуса, найспекотніший день зафіксували у 2007 році, коли максимальна температура після полудня піднялася до 35,8 градусів.

Максимальна швидкість вітру в цей день досягла 15 м/с (54 км/ год) в 2017 році, а опадів найбільше випало у 2014 році - 5,6 мм. Вірогідність випадання опадів склала 27%, тобто кожен четвертий день був із дощем.

За даними спостережень гідрологічної станції Київ найхолодніша вода для Венеціанського острова (Гідропарк) була в 1998 році 19,2 градуса, а найтеплішою вона була у 2001 році 24,7 градуса.

Раніше синоптики дали прогноз погоди на вихідні.

Також в Укргідрометцентрі дали прогноз на серпень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: