Зеленський запропонував заснувати держпремії імені Скорика та Патона

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський запропонував заснувати в Україні держпремії імені Мирослава Скорика та Бориса Патона.
Фото РБК

Президент Володимир Зеленський запропонував заснувати в Україні держпремії імені Мирослава Скорика та Бориса Патона. Лист про створення відповідних премій направлено до Кабінету міністрів.

Про це президент повідомив під час урочистої промови до 29-ї річниці Незалежності України, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні мною направлені до уряду відповідний лист про створення двох премії: державної премії за розвиток науки імені Бориса Патона і державної премії за розвиток мистецтва імен Мирослава Скорика», - сказав Зеленський.

Рік і три місяці роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський за місяць провалив п'ять обіцянок. Одна з них стосується грального бізнесу.

Відзначимо, Мирослав Скорик є видатним українським композитором. Він є автором музики до відомого фільму Параджанова «Тіні забутих предків» і автором твору «Мелодія». Також композитор створив ряд творів, серед яких опера «Мойсей» за поемою Івана Франка та балети «Перехрестя», «Каприси», що йдуть на сцені Національної опери України.

Скорик помер на 81-му році життя 1 червня 2020 року.

Борис Патон 58 років був президентом Національної академії наук України, а також є автором понад 1000 наукових публікацій і понад 400 винаходів. Його винаходами в області зварювальних процесів, металургії та технології металів користуються у всьому світі.

Раніше Зеленський повідомив, що Україна не віддасть свої території та не залишить своїх громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: