Списки для обміну полоненими обговорили на ТКГ

Читать на русском
На засіданні ТКГ, яке відбулося в форматі відеоконференції, сторони досягли згоди щодо списків утримуваних осіб, які готуються до обміну.
Фото - «Слово і діло».

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука, яке відбулося у форматі відеоконференції, сторони досягли згоди щодо списків утримуваних осіб, які готують до обміну.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Обмін полоненими: чи залишається в пріоритеті війна з РФ під час епідеміїУкраїнська влада повинна розуміти, що Кремль маніпулює за рахунок процесу обміну полоненими.

«Українська сторона вчергове підкреслила виконання всіх домовленостей про підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію про осіб, яку запитували учасники консультацій. Україна очікує дзеркальних і симетричних дій від іншої сторони», - сказано у повідомленні.

Крім того, під час обговорення підсумків роботи економічної групи зазначалося, що українське підприємство з водопостачання буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, яке проживає на тимчасово окупованій частині території Донбасу.

Нагадаємо, засідання ТКГ (Україна, Росія, ОБСЄ) проходило в форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука і його першого заступника Вітольда Фокіна.

ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на Донбасі.

Раніше керівник ОФісу президента Андрій Єрмак повідомляв, що обмін полоненими, ймовірно, відбудеться в серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: