Кулеба заявив про необхідність розширити санкції ЄС проти Росії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає за необхідне Європейському союзу розширити санкції проти Російської Федерації через анексію Криму.
Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає за необхідне Європейському союзу розширити санкції проти Російської Федерації через анексію Криму. Це необхідно, тому що Росія продовжує окупаційні дії.

Про це Кулеба заявив під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій ЄС, передає пресслужба МЗС.

Міністр зазначив, що мова йде про незаконний запуск залізничного сполучення між Росією і тимчасово окупованим Кримом, а також проведення голосування за правки до Конституції РФ на півострові.

«Він (Кулеба - ред.) подякував ЄС за «кримський» пакет санкцій і наголосив на необхідності його розширення з урахуванням того, що Російська Федерація надалі продовжує окупацію і нехтує своїми зобов'язаннями як держави-окупанта відповідно до міжнародного права», - повідомили в МЗС.

Також Кулеба закликав європейських партнерів приєднатися до міжнародної платформи щодо деокупації Криму, як тільки вона буде остаточно оформлена.

«Особливу увагу голова МЗС приділив загрозам, які масштабна мілітаризація Росією Криму та Чорноморського регіону становлять для загальноєвропейської безпеки», - додали в МЗС.

Раніше Кулеба заявив, що Україна та Іран досягли трьох головних домовленостей на переговорах про компенсації за збиті літаки МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: