Засідання ТКГ: чи просунеться нова українська делегація в переговорах

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Тристороння контактна група планує зібратися на засідання 18 серпня. Одними з головних питань стануть продовження перемир'я на Донбасі і наступний обмін полоненими. Політолог Андрій Горбенко зазначив у коментарі «Слово і діло», що зміна учасників української делегації ТКГ не принесе успіхів, оскільки на цей час нових аргументів, якими можуть обмінятися сторони конфлікту, не існує.

«Жодних змін у найближчому майбутньому не буде. Призначення Кравчука нічого принципово не змінює. Це посада «весільного генерала», і позиція Кравчука це демонструє. Річ у тім, що нових аргументів просто немає, тому ніхто не може нічого запропонувати», – сказав Горбенко.

Кравчук допускає перенесення засіданьТКГ з МінськаГлава української делегації в ТКГ на переговорах по Донбасу Леонід Кравчук допускає, що засідання групи можуть перенести зі столиці Білорусі.

Експерт зазначив, що сьогодні сторони перебувають в стані відносної рівноваги. Проте Росія більш стурбована протестами і ситуацією в цілому в Білорусі.

«Росії зараз не до України і наш напрям – на паузі. Тому поки ситуація не змінюватиметься. У нас аргументів теж немає. Хіба що адміністрація Зеленського почне здавати інтереси і почне виконувати вимоги росіян», – додав він.

На думку Горбенка, поки Росія дивиться вбік Мінська, Україна не зможе скористатися ситуацією, оскільки конфлікт зайшов у глухий кут.

«Механічно щось могло би статися, поки Росія зайнята Білоруссю, але реально це нічого не змінить. Усе впирається в ресурси і в аргументацію. Наші вимоги залишаються колишніми», – наголосив він.

Нагадаємо, в ОПУ анонсували можливий новий обмін полоненими з бойовиками в серпні.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук перерахував прийнятних переговірників від ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: