Україна направила до Лівану гуманітарну допомогу

Читать на русском
У середу, 19 серпня, Україна направила до Лівану близько 5 тонн гумдопомоги в зв'язку з вибухом, який стався 4 серпня в порту Бейрута.
mvs.gov.ua

У середу, 19 серпня, Україна направила до Лівану близько 5 тонн гумдопомоги у зв'язку з вибухом, який стався 4 серпня в порту Бейрута.

Медикаменти та харчі супроводжуватимуть нацгвардійці та рятувальники, пише пресслужба МЗС.

Російське «авось»: що стоїть за масштабним вибухом у БейрутіЗа попередніми даними, трагедія в Бейруті трапилася через нехлюйство російського бізнесмена.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що рішення про надання гуманітарної допомоги було ухвалене після запиту посольства Лівану в Україні.

«У Бейруті відбулася страшна біда - вибух у порту забрав життя 220 громадян, понад 100 людей зникли безвісти, понад тисячу постраждалих, столиця зазнала величезних руйнувань», - зазначив Яровий.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута пролунали потужні вибухи, масштаби яких порівняли з землетрусом амплітудою в 4,5 бала. Збиток від вибуху попередньо оцінили у 15 млрд доларів. Ліван планує звернутися за фінансовою допомогою до МВФ.

Представники адміністрації порту Бейрут, в якому зберігалися тонни аміачної селітри, були затримані ліванськими правоохоронними органами.

У МОЗ Лівану 7 серпня підтвердили відсутність українців серед загиблих в Бейруті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: