ООН надала звіт щодо вибуху в Бейруті

Читать на русском
У результаті потужного вибуху в столиці Лівану Бейруті загинуло 178 осіб і близько 6 000 отримали поранення. Вибух зруйнував столицю і змусив уряд піти у відставку.
(twitter com NYTBen

У результаті потужного вибуху в столиці Лівану Бейруті загинуло 178 осіб і близько 6 000 отримали поранення. Вибух зруйнував столицю і змусив уряд піти у відставку.

Про це йдеться у звіті агентства ООН із гуманітарних питань, передає Al Arabiya.

За даними ООН ще не менше 30 осіб пропали безвісти.

У результаті вибуху пошкоджено 6 лікарень, а не 3, а також понад 20 дрібних клінік у різних районах Бейрута.

«Попередня експрес-оцінка в радіусі 15 км від вибуху виявила, що з 55 медичних установ тільки половина повністю функціонує, а близько 40% отримали від помірних до серйозних пошкоджень і потребують відновлення», - йдеться в звіті.

Крім того, пошкоджено близько 120 шкіл, в яких навчаються близько 50 000 учнів. Більше тисячі із майже 50 000 житлових будинків теж серйозно постраждали. У цілому пошкоджені квартири понад 170 000 жителів столиці Лівану.

Попри пошкодження елеваторів в порту, дефіциту продовольства не очікується. На сьогодні порт Бейрута завантажений на 30%, а порт Триполі на півночі країни - на 70%. Це дозволяє продовжувати доставку харчів та товарів. Світова продовольча програма ООН доставить тримісячний запас борошна і зерна.

Нагадаємо, потужний вибух у порту Бейрута стався 4 серпня. В результаті загинули понад двісті осіб, декілька тисяч постраждали. Зруйновано близько 8 тисяч будинків, з яких - близько 640 історичних об'єктів.

Серед жертв вибуху в Бейруті є один громадянин України - 32-річний економіст Вільям Азар.

Після вибуху в порту в країні спалахнули акції протестів, а уряд Лівану оголосив про свою відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: