У Київській області обмежать проведення релігійних свят

Читать на русском
Через погіршення епідеміологічної ситуації Київська обласна державна адміністрація звернулася до представників духовенства регіону із закликом обмежити проведення релігійних заходів.
Фото: Getty Images

Через погіршення епідеміологічної ситуації Київська обласна державна адміністрація звернулася до представників духовенства регіону із закликом обмежити проведення релігійних заходів.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

«Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров'я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок до інших регіонів, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», - підкреслив голова ОДА Василь Володін.

«Жовтий» рівень небезпеки в Києві: чи розпочнеться навчальний рікСкасування навчального року у звичному режиму може бути, якщо Київ опиниться в червоній зоні, вважає експерт.

Також на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю понад одну людину на 5 кв. метрів площі будівлі або території і саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше 1,5 метра при проведенні заходу з розміщенням учасників стоячи.

У серпні традиційно православні християни відзначають медовий, яблучний і хлібний (горіховий) Спас, а також Преображення Господнє (19 серпня - другий врятував) і Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня).

«Звертаємося до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства та максимально обмежити проведення масових заходів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до ослаблення карантину не готові 10 областей і Київ.

Також відзначимо, в Києві за добу коронавірус виявили у 104 людей, серед них 7 дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: