Україна та Бангладеш посилять економічну співпрацю - МЗС

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін та посол Бангладеш в Україні Мохаммад Мафузур Рахман домовилися про посилення економічної співпраці між країнами.
mfa.gov.ua

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін та посол Бангладеш в Україні Мохаммад Мафузур Рахман домовились про посилення економічної співпраці між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

«Сторони підтвердили готовність до посилення динаміки українсько-бангладеського діалогу, зокрема, прагнення до проведення 2-го раунду політичних консультацій і впровадження практики консульських консультацій, а також обговорили низку питань порядку денного співробітництва у сфері торгівлі та інвестицій», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Єнін подякував послу за сприяння в організації евакуаційних авіарейсів для українців в умовах пандемії. Також сторони заявили про можливе відкриття постійних дипломатичних установ.

«З огляду на високі темпи зростання двостороннього товарообігу та відкриття нових перспективних напрямів взаємодії, співрозмовники висловили єдину позицію щодо доцільності взаємного відкриття в майбутньому постійних дипломатичних установ», - йдеться в повідомленні.

Окрему увагу сторони приділили співробітництву в таких сферах як сільське господарство, машинобудування, виробнича кооперація та освіта.

Раніше в МЗС України відреагували на слова Лукашенка про організаторів протестів.

Також нагадаємо, в МЗС України відреагували на передачу «вагнерівців» Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: