ЄС виділить Індії та Бангладеш термінову допомогу через тайфун

Читать на русском
Європейський союз ухвалив рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 1,6 млн євро Індії та Бангладеш для боротьби з наслідками циклону Ампхан, жертвами якого стали десятки людей.

Європейський союз ухвалив рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 1,6 млн євро Індії та Бангладеш для боротьби з наслідками циклону «Ампхан», жертвами якого стали десятки людей.

Про це йдеться у поширеній в четвер увечері заяві єврокомісара з антикризового управління Янез Ленарчич.

«Ми можемо тільки припускати в якому важкому становищі опинилися наші друзі в Індії і Бангладеш. Удар стихії стався в той момент, коли соціальне дистанціювання має вирішальне значення для запобігання подальшого поширення коронавірусу. Ми бачимо кризу, яка сталася в розпал іншого кризи, - заявив він. - Євросоюз готовий почати надавати допомогу нужденним в ній людям без будь-яких затримок і оголошує про виділення екстреної допомоги в розмірі € 500 тис. євро для Індії і 1,1 млн євро для Бангладеш».

За повідомленнями з регіону в Східній Індії та Бангладеш загинули понад 80 осіб в результаті потужного циклону «Ампхан». Тайфун порушив електропостачання і завдав великої економічної шкоди. У прибережних районах зруйновані житлові будинки, мости та інші споруди. Для оцінки збитку буде потрібно кілька днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: