Степанов розповів про роботу дитячих садків восени

Читать на русском
У МОЗ розповіли про роботу дошкільних дитячих установ в осінній період. У разі погіршення епідситуації дитячий садок буде закритий на 14 днів.
Гордон

У МОЗ розповіли про роботу дошкільних дитячих установ в осінній період. У разі погіршення епідситуації дитячий садок буде закритий на 14 днів.

Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов під час онлайн-брифінгу в неділю, 16 серпня.

Дошкільні дитячі установи, як і школи, не прийматимуть дітей, якщо населений пункт потрапить до «червоної» зони карантину.

Пандемія коронавірусу: скільки вакцин розробляється у світіУ світі зараз 28 вакцин від коронавірусу проходять клінічні дослідження, ще 138 – доклінічні.

«Рівні небезпеки визначаються за трьома критеріями, встановленими в державі. Це кількість завантажених ліжок, критерій за кількістю тестів на 100 тисяч населення, і останній критерій, який чітко показує динаміку захворювання - це кількість виявлених хворих на 100 тисяч населення за 14 днів», - пояснив голова МОЗ.

За його словами, в залежності від цих критеріїв встановлюється рівень небезпеки.

«Коли ми говоримо про «червоний» рівень небезпеки, в районі або місті припиняється робота шкіл і дитячих садів - всіх освітніх установ», - підкреслив Степанов.

Він додав, що населений пункт, район або ж вся область потрапляють до певної зони на 14 днів. Тобто дитячі садки закриваються на цей період. Коли ж епідемічна ситуація покращиться, то заклад зможе повноцінно відновити свою роботу.

Раніше Степанов розповів про роботу шкіл в «безпечних» зонах.

Також нагадаємо, в Україні збільшилася кількість складних випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: