У Зеленського відповіли на звинувачення Лукашенка щодо виборів

Читать на русском
В Офісі президента України назвали заяву лідера Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Україна нібито наказує провести нові вибори, брехнею.
фото ОПУ

В Офісі президента України назвали заяву лідера Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Україна нібито «наказує» провести нові вибори, брехнею.

Київ також знову дорікнув Мінську у видачі «вагнерівців» російській стороні. Про це йдеться в заяві Офісу президента України в Telegram.

Зокрема, у президента України Володимира Зеленського порадили Лукашенку бути коректним і виваженим у публічних формулюваннях, «незалежно від того, в якому емоційному стані перебуваєш».

«Однак сьогодні в Мінську практично офіційно прозвучало, що нібито керівництво України «наказує» провести нові вибори в Білорусі. Це не просто відверта брехня. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Або навіть не так: при чому тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?», - відзначили в Офісі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що протестами в Білорусі управляли з чотирьох країн - Польщі, Голландії, України та Росії.

У Білорусі з вечора 9 серпня (в день виборів) розпочалися масові акції протестів з затриманнями.

А 14 серпня Білорусь передала Росії 32 раніше затриманих бойовиків «Вагнера», запит на видачу яких відправляла Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: